Het huis van ZELFvertrouwen

Stress en burn-out coaching Moeten, moeten, moeten. Als je dan eindelijk ‘nee’ zegt, is er geen begrip vanuit de omgeving. Schuldgevoelens komen erboven op. Je voelt je moe, hebt geen zin meer om leuke dingen te ondernemen en bent sneller ziek. Signalen die kunnen wijzen op chronische stress.  Steeds meer mensen hebben last van werkstress of teveel stress door de disbalans tussen werk en privé. Ze raken uitgeput. De gevolgen ervan voor je lichaam en geest zijn veel groter dan de meeste mensen denken. Als partner van het CSR-centrum werk ik volgens de CSR-methode: een wetenschappelijk gefundeerde aanpak en bewezen effectief. De aanpak is gericht op lichaam, psyche en gedrag. De roofbouw op je lichaam moet stoppen. Daar beginnen we mee.

ZELFvertrouwen Ik begeleid mensen zodat ze zelf weer (of meer) vertrouwen hebben in hun werk en hun leven. Ik weet hoe belangrijk zorgvuldige communicatie is. Of dat nou in relatie tot jezelf is of tot de ander. Want je kunt jezelf gek maken en mensen kunnen elkaar gek maken. Verwachtingen en behoeften worden niet uitgesproken en oordelen en aannames zitten in de weg. Hard zijn voor jezelf en naar de ander. Piekeren. Gefrustreerd zijn. En niet doen wat je graag zou willen. Dat gaat ten koste van een fijn leven. Zonde toch? 

Extern en onafhankelijk vertrouwenspersoon Goed werkgeverschap betekent dat medewerkers hun werk in een veilige omgeving moeten kunnen uitvoeren. Als een medewerker ongewenst gedrag ervaart, gaat de effectiviteit en productiviteit achteruit. Of erger nog: iemand gaat zich voor korte of langere tijd ziek melden. Snel met iemand in gesprek kunnen gaan over wat de medewerker is overkomen, bespaart de medewerker en de organisatie een hoop leed. Eén derde van het ziekteverzuim is gerelateerd aan Psychosociale Arbeidsbelasting (PSA). Je kunt bij Het huis van ZELFvertrouwen terecht als je een extern vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen en/of integriteit nodig hebt voor jouw medewerkers. Sinds 2015 werk ik  als extern vertrouwenspersoon voor diverse organisaties. Ik ben gecertificeerd vertrouwenspersoon en lid van de landelijke vereniging voor vertrouwenspersonen.